© Brahetrolleborg Greencare 2018 | btgc.dk

Til Unge

Ønsker du at starte på en STU-uddannelse? Så er du kommet til det rette sted. Brahetrolleborg Green Care tilbyder en bred vifte af STU-uddannelser for unge med særlige behov. Nedenfor har vi listet nogle ofte stillede spørgsmål, som vi forsøger at besvare, så godt vi kan.

Bestemmer jeg selv min STU-uddannelse?
Ja. Det er op til dig, hvilket område du gerne vil uddanne dig indenfor. Dette gælder også, selvom din kommune ikke kan tilbyde den uddannelse, som du ønsker. Loven siger nemlig, at du altid selv har ret til at vælge din STU-uddannelse.

Hvilke unge er på Brahetrolleborg Green Care?
De unge, som er på Brahetrolleborg Green Care er alle i alderen fra 16-30 år. Fælles for dem alle er, at du ønsker at komme i uddannelse og beskæftigelse. De fleste har også nogle af de samme problemer, som du måske selv har. Det kan f.eks være angst, et lavt selvværd eller dårlige erfaringer med folkeskolen.

Alle de unge er klar over, at en uddannelse er vejen frem - både i forhold til beskæftigelse og til i højere grad at kunne klare sig selv. Vores unge har også i høj grad de samme fritidsinteresser. Det kan f.eks. være at spille computer, spille fodbold eller ride på heste. Så vi har også et rigtig godt socialt sammenhold på Brahetrolleborg Green Care.

Hvad med lærerne og pædagogerne?
Alle vores lærere og pædagogere har mange års erfaring med at hjælpe de unge igennem en uddannelse. Måske har du tit syntes, at undervisningen i folkeskolen har været kedelig og svær. Men vores lærere på Brahetrolleborg Green Care synes også, at det skal være sjovt at lære. De er meget praktiske og underviser på en meget mere spændende måde, end du nok har været vant til. Både lærerne og pædagogerne hjælper til med, at alle de unge får det godt med hinanden. Du kan også altid komme til lærerne og pædagogerne, hvis du har nogle problemer, som du gerne vil snakke om.

Hvordan er en typisk dag på Brahetrolleborg Green Care?
Hver dag kl. 8.00 mødes vi til morgenmad. Her vil vi også snakke om, hvad der vil ske i løbet af dagen. Det er også her, vi drøfter, hvor den næste studierejse eller ferie skal gå hen. Fra kl. 9.00 deltager de unge i deres forskellige linjefag. Der er tale om meget små hold i linjefagene. Det betyder, at der altid vil være ro til at koncentrere sig, og at man altid hurtigt kan komme i kontakt med læreren, hvis man har nogen spørgsmål.

Dagen slutter kl. 15.00 fra mandag til torsdag og kl. 13.00 om fredagen. Vi spiser frokost fra kl. 12.00 til 12.45. De unge hjælpes på skift til at lave frokosten samt at vaske op. Dermed bliver de unge også meget bedre til at lave mad.

Kort tid før dagen slutter, mødes vi alle sammen igen. Her kan man få sig en kop kaffe eller te eller et stykke frugt eller kage. Her siger vi farvel til hinanden og snakker om, hvad vi hver især har lavet i løbet af dagen.

Ved siden af linjefagene inden for heste, skovbrug, landbrug, gartneri og jord til bord underviser vi også i botræning samt dansk, matematik og engelsk.

Vi har også periodevis unge i erhvervspraktik.

Er det muligt at få kørekort hos Brahetrolleborg Green Care?
Ja. Vi tilbyder kørekort i mange forskellige kategorier, f.eks. til bil, traktor eller truck. Vi kan også hjælpe dig med at få certifikater til diverse maskiner og værktøjer - bl.a. til motorsav og svejsning.

Får jeg en hest hos Brahetrolleborg Green Care?
Ja. Så længe du er hos Brahetrolleborg Green Care, vil du få fuld rådighed og det fulde ansvar for en hest. Du vil både lære at ride i naturen og på vores mange ridebaner. Du behøver ikke have erfaring med heste og ridning. Vi lærer dig nemlig alt inden for horsemanship, samt hvordan du bedst tilrider hesten.

På vores hestelinje er heste- og rideterapi den daglige undervisning i begyndelsen.

TOP